xxx
Husk, at der kan være forskel på store og små bogstaver i kodeordet

Har du glemt dit kodeord?


NAVIGATION

NAVIGATION

PROFIL

  • login
  • Har du ikke en profil så kan du oprette en her

SoMe


SØG I NYHEDSARKIVET
VIS SENESTE NYT I KATEGORI
Freeware Fredag: Mere kontrol over arkiver og protokoller
Freeware Fredag: Mere kontrol over arkiver og protokoller
Som vi tidligere har gjort opmærksom på i Freeware Fredag, så er der nogle områder i Mac OS X, hvor du som bruger har mistet muligheder for at ændre på systemets indstillinger, i forhold til det klassiske Mac OS. Men heldigvis er der en række gode freeware- programmer og -udvidelser, som giver dig kontrollen tilbage. Denne gang kigger vi på muligheden for at redigere indstillinger for arkiver og internetprotokoller. Alexander Claus er udvikleren bag MisFox, som er et fikst lille program, der giver dig mulighed for at ændre på en række parametre i systemet, som har af gøre med systemets evne til at associere bestemte arkiver med de programmer, som du ønsker at redigere eller se arkiverne i. Dermed giver MisFox dig bl.a. mulighed for atter at vælge standard nyhedsgruppelæser og ftp-klient. MisFox er en enkelt program, med en let overskuelig brugerflade; når du åbner MisFox bliver du således præsenteret for tre faneblade; Standardprogrammer, Arkivreferencer og Hjælpeprogramreferencer. Under hver af disse faneblade kan du se de indstillinger, som er sat af systemet, men derudover får du adgang til at redigere dem. Under fanebladet Standardprogrammer kan du, udover at vælge webbrowser og e-mail-klient, hvilket du jo allerede kan i kontrolpanelet Internet, vælge en Nyhedsgruppelæser og en FTP-klient; to indstillingsmuligheder som forsvandt i Mac OS X. Ønsker du fx at bruge den meget populære nyhedsgruppelæser MacSOUP, kan du således sætte programmet til at være systemets standard nyhedsgruppelæser.
Går du videre til arkivtypereferencer, så får du en liste over arkivtyper, med beskrivelse af deres MIME-type og endelser, samt hvilket hjælpeprogram, der er sat til at åbne det pågældende arkiv. Arkivtypereferencerne bruges altså til at genkende filtyper, som du du henter fra nettet, samt definere hvilke programmer, der kan bruges til de enkelte arkivtyper.
Under det sidste faneblad, hjælpeprogramreferencer, får du mulighed for at definere hvilket program, der skal håndtere de forskellige internetprotokoller. Har du fx sat MacSOUP til at være din nyhedsgruppelæser, vil du således finde MacSOUP som hjælpeprogram under protokollerne news og nntp.
Med MisFox har du nu fået muligheden for selv at definere sammenhængen mellem arkiver, protokoller og programmer tilbage, på den lettest mulige måde, og således også muligheden for at rette eventuelle fejl, der måtte opstå i indstillingerne. MisFox kræver Mac OS 10.2 eller nyere. Takket være Mogens Thyregod fra MothSoft, fås programmet også på dansk. Du kan læse mere om programmet og hente det fra nedenstående adresser: [#] MisFox - på dansk [#] Alexander Claus: MisFox Gå ikke glip af Macnyts artikler om nyttigt og sjovt freeware: [#] Tema: Freeware Fredag
02-01-2004, kl. 11.06 - Kategori: Freeware Fredag
Skriv en kommentar eller marker nyhed/artikel som favorit

Andre nyheder indenfor samme kategori (Freeware Fredag)
11-05-2006 Et lille iTunes script for ordensmennesker
15-04-2005 Freeware Fredag: "1-Click Answers"
10-12-2004 Freeware Fredag: Yum!
28-11-2004 MenuMeters 1.2 frigivet
27-08-2004 Freeware Fredag: Temperature Monitor