xxx
Husk, at der kan være forskel på store og små bogstaver i kodeordet

Har du glemt dit kodeord?

NAVIGATION

PROFIL

  • login
  • Har du ikke en profil så kan du oprette en her

SoMe


HJERTE MODTAGERE
Flest hjerter de sidste 14 dage
6
HJERTE MODTAGERE
Flest hjerter 'All Time High'
105
104
SØG I FORUM
FORUM KATEGORIER
Du skal have en profil på macnyt for, at deltage aktivt.
Det er gratis og du kan gøre det her.
Du er ikke logget ind på macnyt. Har du ikke en profil på macnyt så opret en her
Kategori: Her diskuteres nyhederne råt og usødet (Nyhedsdebat)
macnyt  /  forum  /  emne
Apple og Google - har de svindlet sammen?
Kategori: Her diskuteres nyhederne råt og usødet (Nyhedsdebat)


1732

96
21. oktober 2020 @ 10:23
Stormogul

USA går i kødet på Google og Apple: Skummede fløden på lyssky milliardaftale

Det amerikanske justitsministerium anklager nu Google for at have indgået en eksklusivaftale med Apple, som betyder, at andre søgemaskiner bliver udkonkurreret.

Tirsdag kom det frem, at USAs justitsministerium og 11 delstater har lagt sag an mod IT-giganten Google for at have overtrådt konkurrencereglerne. Nu står det klart, hvad der er centralt for sagen, som kan ende med at koste Google milliarder af kroner.

Anklageskriftet retter sig således mod en eksklusivaftale, som Google skulle have indgået med Apple, skriver Bloomberg. Aftalen betyder blandt andet, at Googles søgemaskine bliver brugt som standard på Apples produkter, medmindre brugerne aktivt skifter til andre søgemaskiner som Bing, Yahoo Search eller DuckDuckGo.

Den amerikanske regering hæfter sig ved, at Apple-topchef Tim Cook og Googles CEO, Sundar Pichai, skulle have mødtes i 2018 for at diskutere en samarbejdsaftale til flere milliarder kroner, der havde til formål at udkonkurrere andre søgemaskiner. I forbindelse med mødet skulle parterne efter sigende været blevet enige om at arbejde sammen, som om de var »et selskab«.

Ifølge det amerikanske justitsministerium skulle Google yderligere have betegnet aftalen med Apple som en »betydningsfuld indtægtskanal«. En indtægtskanal af så stor betydning, at det ville blive betegnet som en »Code Red«-situation – det vil sige en meget kritisk situation – såfremt aftalen med Apple skulle gå tabt. Det skyldes, at næsten halvdelen af Google søgetrafik i 2019 kom fra Apple-produkter.

MBP 15" & iPhone 7 Plus - Nomina Rutrum Rutrum!