xxx
Husk, at der kan være forskel på store og små bogstaver i kodeordet

Har du glemt dit kodeord?

NAVIGATION

PROFIL

  • login
  • Har du ikke en profil så kan du oprette en her

SoMe


HJERTE MODTAGERE
Flest hjerter de sidste 14 dage
1
HJERTE MODTAGERE
Flest hjerter 'All Time High'
97
83
SØG I FORUM
FORUM KATEGORIER
Du skal have en profil på macnyt for, at deltage aktivt.
Det er gratis og du kan gøre det her.
Du er ikke logget ind på macnyt. Har du ikke en profil på macnyt så opret en her
Kategori: Sikkerhed er sund fornuft - tænk før du ... (Sikkerhed)
macnyt  /  forum  /  emne
Datatilsyn udspørger Apple om hemmelige optagelser
Kategori: Sikkerhed er sund fornuft - tænk før du ... (Sikkerhed)


1609

83
22. maj 2020 @ 14:24
Stormogul

Datatilsyn udspørger Apple om hemmelige optagelser

Citat:

Ingen har kontrolleret, at iPhone-gigantens Siri er holdt op med at lytte med, når talegenkendelsen burde være slået fra, eller at ingen længere lytter med på optagelserne, klager manden, der afslørede, at det skete. Nu tager det irske datatilsyn fat i Apple.

Det irske datatilsyn har nu taget fat i Apple for at undersøge, om der er skredet ind over for et program, som lytter til også danske iPhone- og iPad-brugeres optagelser.

Datatilsynet reagerer, efter at den anonyme person, som for et år siden gjorde verden opmærksom på, at Apple-ansatte lyttede til, hvad iPhone-, iPad- og Watch-brugere sagde til deres digitale Siri-assistent, nu offentligt har klaget over, at der ikke er foretaget undersøgelser i sagen.

Thomas Le Bonniec skrev 20. maj til datatilsynet, som har ansvaret for at overvåge Apple og andre af teknologigiganterne, fordi deres europæiske hovedsæde ligger i Irland. Han klagede over, at Apple »ikke har været genstand for nogen slags undersøgelse«, selv om Apple stod bag »en massiv overtrædelse af privatlivets fred for millioner af mennesker«.

Thomas Le Bonniec var ansat hos i den irske afdeling af firmaet Globe Technical Services, som havde kontrakt med Apple om at gennemlytte de optagelser, som er resultatet af at bruge Apples talegenkendelsessoftware Siri. Ved brug af alle de såkaldte digitale assistenter optages de spørgsmål, som man stiller. Optagelserne sendes så over netforbindelsen til centrale servere, hvor software tolker, hvad der bliver spurgt om, og herefter forsøger at handle.

Apple havde ansat folk til at lytte udvalgte optagelser igennem for at kunne forbedre kvaliteten af talegenkendelsen og dermed sikre bedre svar eller mere præcist udførte handlinger.

I hundredvis af optagelser blev sendt til gennemlytning, også mange, som var optaget, uden at Siri var blevet aktiveret. Samtalerne blev altså optaget uden folks viden. På mange optagelser kan man også høre familie og børn.

MBP 15" & iPhone 7 Plus - Nomina Rutrum Rutrum!