xxx
Husk, at der kan være forskel på store og små bogstaver i kodeordet

Har du glemt dit kodeord?

NAVIGATION

PROFIL

  • login
  • Har du ikke en profil så kan du oprette en her

SoMe


HJERTE MODTAGERE
Flest hjerter de sidste 14 dage
1
HJERTE MODTAGERE
Flest hjerter 'All Time High'
335
150
SØG I FORUM
FORUM KATEGORIER
Velkommen gæst!

Macnyts forum er populært blandt mange brugere og det med god grund.

Macnyts forum er fyldt med hjælpsomme brugere, der er interesseret i,
at give en hjælpene hånd og tage en god diskussion/dialog med dig.

Som gæst kan du dog kun læse indholdet i Macnyts forum.

For, at deltage aktivt i diskussionerne skal du have oprettet en profil og være logget ind.

Har du allerede en profil så login her.
Kategori: Et godt sted at starte eller komme videre (Nybegynder/switcher)
macnyt  /  forum  /  emne
Denne tråd har ikke været aktiv i længere tid og er nu automatisk blevet låst for nye indlæg...
Clean install
Kategori: Et godt sted at starte eller komme videre (Nybegynder/switcher)


46

0
02. februar 2016 @ 21:59
Let øvet
Hej alle derude!
Min søns MacBook Pro er pludselig blevet mega langsom. Den kan stort set ingenting - den fryser og badebolden kører derudaf.
Det er en maskine der oprindelig kørte med Snow Leopard. Vi har sat en ny SSD i plus nye ram og p.t kører den med Yosemetie 10.10.
Jeg tænker at løsningen måske er en clean install.
Men hvordan gør man lige det helt konkret?
Kan man når maskinen er helt tom derefter sætte Time Machine til og installere styresystem m.m fra Time Machine? Eller skal man bruge den oprindelige Snow Leopard cd-rom?
Håber I kan hjælpe :-)
Bedste hilsener
Helle
  2
0
  664

162

0
02. februar 2016 @ 22:28
Novice
Kunne måske være dette

4586

389
02. februar 2016 @ 23:04
FPU
Puh. Der er mange scenarier, og mindst lige så mange mulige løsninger.

Først: Backup af vigtige personlige data. Kan ikke siges for tit.

Dernæst lidt mere info om Mac'en. Den må være forholdsvis gammel, hvis den kan køre Snow Leo, fra 2010 eller deromkring. Hvilken SSD, og hvor meget ledig plads? Hvilken type RAM, og hvor meget?

Og så lidt info om, hvornår problemet opstod; var det lige efter I satte SSD'en og RAM'en i? Så kan det være beskadiget eller skævt isat SATA-kabel, defekt eller forkert RAM eller fedtfingre på terminalerne ved isætning.

Med en SSD og (i hvert fald med) 8 GB RAM burde den MBP snildt kunne køre Yosemite, men hvorfor? SnowLeo er stadig et af de bedste og hurtigste OS X'er som Apple har præsteret. Jeg bruger det stadigvæk og opgraderer først den dag, det bliver absolut nødvendigt.

Nå, men derfor kan jeg jo godt prøve at hjælpe alligevel:

Før I begynder at installere forfra, så prøv at finde ud af, hvad der laver badebold: åbn Aktivitetsovervågning, vælg CPU og sortÈr efter faldende %CPU; så vil de heftigste processer altid vises øverst i vinduet. Måske er det bare en proces, som kører i tomgang og æder CPU-cykler.

Hvis der ikke rigtigt er noget dÈr, er vi måske ovre i geninstallering. Med SnowLeo er det nemt nok; DVD'en ind, genstart med C-tasten nede, bed installeren om at slette disken (formatet SKAL være Extended(Journaled)), og installÈr så. Det tager en god dags tid med konfiguration, opdateringer og installering af eventuel øvrig software. Når det hele er oppe og køre igen, kan man passende lave en TimeMachine backup af sit jomfruelige system + software. Husk at skrive diverse passwords og indstillinger ned; det gør det noget nemmere bagefter.

Med OS X'er fra 10.7 og fremefter er det noget anderledes. De skal installeres fra en "specialformatteret" USB-stick på mindst 8 GB (kan googles), fra en recovery Partition, eller fra nettet. Fra USB-sticken starter man op med Alt-tasten nede og vælger sticken som startdisk. Fra Recovery booter med med Kommando-R. Internet-installering må en anden haj herinde lige fortælle om; det ved jeg nada om.

Til sidst: hvis det er en korrupt fil i OS X, som laver balladen, nytter det ikke rigtigt noget at bruge sin back-up, med mindre den er fra før problemet opstod; så får man nok bare fejlen med over igen.

Prøv Aktivitetsovervågning først, dernæst de fysiske løsninger og til sidst sletning af disk og clean install af SnowLeo; Yosemite kan altid komme senere.

Good luck!
Spirituel Maskine